Nejen květiny kvetou, ale i kvetoucí čaj

13.11.2013

Nechte svou konvici vykvést. Tak bychom mohli mluvit o čajích, které jsou specialitou v servírování. Umělecké dílo vytvořené díky vodě a zelené kuličce zaujme nejen chutí, ale i krásným a originálním vzhledem. 

 

Asi všichni známe klasické čaje, ale někteří z nás mohou být překvapeni květinou v konvičce. Kvetoucí čaj nebo čajový květ lahodí nejen chuti, ale i oku. Jedná se o malou kuličku uměle svázaných sušených čajových lístků, kdy v jejich středu se skrývají různé bylinky. Po zalití horké vody se čaj rozvine do krásného velkého květu. Kvetoucí čaj nejen voní, chutná, ale i nádherně vypadá. Po vylouhování ještě může zdobit váš stůl. Tyto čaje nejsou ceněny jen pro svou krásu, ale i opravdovou kvalitu. Kuličky jsou vyráběny jen z toho nejkvalitnějšího zeleného či bílého čaje.

Nebude překvapením, že tento čajový drahokam přišel z Číny v polovině 20. století. K nám se dostal mnohem později. Možná právě proto je zde brán stále jako novinkou v podávání čaje. 

V nabídce je mnoho poutavých a atraktivních názvů. Od Zlaté královny, přes Slunovrat až po Západ slunce. Už záleží na každém, co ho zaujme nejvíce. 

Pro docílení krásně vypadajícího a chutného čaje by se každý měl držet instrukcí. U každého druhu je příprava trochu odlišná, ale základ je stejný.

A jak na něj? 

Základem je skleněná konvice, ve které samotný květ vynikne. Do ní vložíme čajovou kuličku (jedná se o zelený či bílý čaj), kterou zalijeme vodou se 70 – 90 st. C. Určitě nebudeme zalívat vroucí vodou. Po 3 – 5 minutách se začne květ krásně rozvíjet a kvést do krásy. Každý takový pečený čaj je opravdu originál. Je tedy velké překvapení, jaký umělecký výtvor se podaří. 

Kontaktní formulář