Lapacho – čaj Inků

16.12.2013

Jedna z nejúčinnějších rostlin Inků, která se zejména využívá k celkovému posílení organismu, ale i k léčbě rakoviny.

Lapacho je strom pocházející z Amazonských lesů Latinské Ameriky. Léčivé účinky nápoje byly využívány Indiány z kmene Inků už před mnoho lety.
To, co Inkové znali, byly blahodárné účinky rostliny. 

Není proto divu, že své prvotní místo si drží i v této době! Výčet všech účinků je opravdu bohatý.


Mezi nejzákladnější a nejvýznamnější je léčebný účinek v boji proti rakovině. V zemích Latinské Ameriky je dokonce Lapacho od roku 1982 oficiálně uznán jako léčivá rostlina při rakovinotvorném bujení. To potvrzuje i fakt, že k tomuto vyjádření se podepsali i někteří chemici, botanici
a lékaři! 

Mezi další významné schopnosti čaje Lapacha náleží antibakteriální a protizánětlivé účinky - díky odvaru z kůry, odstraní všechny toxtiny z těla a povzbuzuje tak látkovou výměnu. Za zmínku také stojí fakt, kdy aktivně podporuje přirozenou funkci štítné žlázy, je účinný proti vyrážkám a zánětům. Normalizuje výměnu cukrů a pozitivně působí na nervovou soustavu.  

Pro přípravu používáme výhradně sklo nebo porcelán. Nevhodné nádoby jsou ze zinku či hliníku a podobné materiály.

Příprava čaje Lapacho: 
Do vroucí vody vložíme 4 lžičky Lapacho a necháme 5 minut vařit. Čaj odstavíme a necháme ještě 15-20 minut louhovat. Nápoj můžeme pít studený nebo horký, ale jen po dobu 3 týdnů, poté je dobré užívání na týden přerušit. 
 

Kontaktní formulář